Opbevaring af beskidte bleer

  • weecare-stofbleer-genanvendelige-bleer-miljoevenlige

Opbevaring af beskidte bleer

Brugte bleer i blespand

De brugte bleer opbevares i en blespand med tætsluttende låg. Du kan med fordel komme en pail liner (vandtæt og vaskbar pose) i spanden — det gør det nemt at smide hele posen med indhold til vask uden at røre ved de beskidte bleer. Bleerne skal altså ikke lægges i blød, indtil de skal vaskes, men opbevares så tørt som muligt.

Pail liner der sidder i en blespand til at opbevare moderne stofbleer i indtil de skal vaskes.

Anbefaling til blespand

Til opbevaring af beskidte bleer kan ”Knodd” eller ”Filur” spandene fra IKEA med fordel bruges som blespand, og en pail liner passer perfekt i dem. Vælg en størrelse på 40-45 L, det passer med hvad der kan være i en almindelig vaskemaskine.

Med Filurspanden kan du nøjes med at bruge én hånd til at åbne låget, hvilket kan være en fordel, så man har den anden hånd fri til at holde på baby.

Opbevaring af beskidte bleer på tur

Når du er ude af huset og væk fra blespanden, har du en lille wetbag med dig, hvori du kan opbevare de beskidte bleer, indtil I er hjemme igen.

Den lille wetbag lukkes med lynlås for at holde lugten inde, og den kan indeholde 4-6 bleer. Når du igen er hjemme, lægges både bleer og wetbag til vask i blespanden.

Wetbag en vandtæt pose til opbevaring af stofbleer, stofklude eller stofbind.

Skylle bleer inden vask?

Det er ikke nødvendigt (og vi anbefaler ikke) at skylle bleerne igennem, inden de lægges til vask. Sørg blot for at fjerne eventuel afføring fra bleen, inden du lægger dem i blespanden. Læs også afsnittet ”Alt om afføring”.

Lugt

Det kan godt lugte fra blespanden, når du åbner låget. Sådan er det med tis og afføring 😉 Men når låget blot holdes lukket, så lugter det slet ikke.

Undgå skidt kemi, skån miljøet og spar penge!

– Gå til shoppen

Instagram

© Copyright - WeeCare ApS - Sverkilstrupvejen 19, 3390 Hundested - Denmark - VAT No.: DK 39830469 - info@weecare.dk