• moderne-stofbleer-miljoevenlige-bleer-weecare

Fordele ved stofbleer

Der er mange gode grunde til at bruge moderne stofbleer. Blandt andet sparer du miljøet for 2 tons affald og dit barn vil ikke være pakket ind i en engangsble fyldt med plast, papir og kemisk fremstillet materiale.

Sundhed

Engangsbleer er lavet af papir og plastik, og der er usikkerhed omkring hvilke kemiske stoffer der findes i de forskellige engangsbleer. I mange engangsbleer finder man fx parfume, lotion, blegemidler og hormonforstyrrende stoffer, hvilket kan medføre eksem, allergi og dårlig fertilitet i voksenalderen. Engangsbleer kan også forårsage åndedrætsproblemer og astmalignende symptomer pga. det kemiske udslip fra bleen. Se mere om ulemper ved engangsbleer her.

I stofbleer er der et fastsyet vaskemærke i bleen (ligesom du finder i alt tøj), hvor du kan se hvilke materialer tekstilerne i produktet er lavet af (fx bomuld, bambus, hamp etc.). Du er derfor helt sikker på hvilke indholdsstoffer der er i den ble du lader dit barn bære i tæt kontakt med huden de første 2-3 år.

Det sugende materiale i engangsbleer SAP (Super Absorberende Polymer), suger ekstremt effektivt. Faktisk suger det så effektivt, at det også suger en hel del af hudens naturlige fugt, og kan dermed forstyrre den naturlige bakterieflora.

Når du vælger hvilke bleer dit barn skal bruge, så tænk på at dit barns numse er pakket ind 24 timer i døgnet de første 2-3 år af sit liv. Vælg noget du kan stå inde for.

Temperatur

Temperaturen i dit barns ble spiller også en væsentlig faktor. Vi ved, at det kan skade sædcelleproduktionen hos drenge, hvis testiklerne bliver udsat for for høje temperaturer.

Engangsbleer som er lavet af plastik bevirker, at huden har svært ved at ånde og temperaturen i bleen stiger. Temperaturen i bleområdet er op til 5 grader højere i engangsbleer, end når barnet har stofble på (uden et plastiklag).

Åndbarheden i stofbleer medfører, at din babys hud i bleområdet bedre kan ånde. Dette har en positiv virkning i forhold til rød numse, irritation af huden eller decideret bleudslæt. Røde numser ses sjældent hos børn der bruger stofbleer.

Komfort

WeeCares stofbleer er designet så din baby har optimal komfort. Der er taget højde for utallige faktorer, så bleerne både føles rare at have på, de suger optimalt og der er fri bevægelsesmuligheder.

Læs mere om hvordan du sætter stofbleen korrekt.

Renlighed

Børn bliver ofte hurtigere blefri når de bruger stofbleer, frem for engangsbleer.

En stofble suger ikke lige så effektivt og hurtigt som engangsble, og man mener derfor at barnet hurtigere bliver opmærksom på, at det lader vandet.

En anden årsag er forældrenes øget opmærksomhed på at gribe barnets lyst til at smide bleen.

Miljø

De miljømæssige omkostninger der er forbundet med produktion og bortskaffelse af engangsbleer er enorme. Engangsbleer er verdens tredje største bidragsyder til verdens lossepladser. I løbet af en bleperiode på 3 år smides der over 8.000 bleer ud. Det er omkring 2 tons affald pr. barn!

Affald der i Danmark bliver brændt og frigiver CO2, og affald som i andre lande, som fx USA, bliver dumpet på store landfills i naturen og får lov til at ligge og gå til. Det tager ca. 500 år for en engangsble at blive nedbrudt i naturen.
Stofbleer bliver nedbrudt som andet naturligt materiale, og det tager ca. 150 dage.

Økonomi

Mange siger, at det er billigere at bruge stofbleer til sit barn end engangsbleer. Det kan det også sagtens være. Sagen er bare den, at det mange gange tager forældre lidt tid og flere investeringer i forskellige slags stofbleer, for at finde frem til den løsning som passer til deres behov, temperament og til deres barn. Af den grund kan det godt gå hen og blive en dyrere fornøjelse, end man måske havde regnet med, men det vil med meget stor sandsynlighed være billigere end at købe engangsbleer alligevel.

Lad os sige, at et barn gennemsnitligt vil bruge 8 engangsbleer i døgnet. Nogle af de billigste bleer på markedet koster 0.89 kr./stk. Et barn der bruger engangsble, bruger i gennemsnit ble til det er 3 år gammelt. Det giver en udgift på: 8 x 0,89 x 365 x 3 = 7796,4 kr. for en hel bleperiode.

Man kan også vælge at købe økologiske engangsbleer for 3,2 kr. pr. stk., så vil udgiften være over 28.000 kr. For de penge kan du altså købe rigtig mange stofbleer, selvom du også betaler lidt ekstra for at vaske. Derudover har stofbleer også gensalgsværdi, og bruger du dem til mere end ét barn, er besparelsen kun endnu større.

Referenceliste

Moderne stofbleer fra WeeCare

Undgå skidt kemi og skån miljøet!

– Gå til shoppen

 • Wetbag-til-tur-moderne-stofbleer-vaskepose-WeeCareWetbag en vandtæt pose til opbevaring af stofbleer, stofklude eller stofbind.

  Wetbag (til tur)

  DKK 69,00
 • WeeCare Lanolinsalve med grøn etiket og metallåg står med åbent låg på sten i naturen.WeeCare Lanolinsalve 50 ml i glaskrukke, med metallåg og grøn etiket. 100 % naturlig.

  WeeCare Lanolinsalve 50 mL

  DKK 139,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleerModerne stofble fra WeeCare i farven Leaves - Mint.

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Leaves – Mint

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleer

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Leaves – Grey

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleerWeeCare Easy 3.0. Leaves - Blue.

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Leaves – Blue

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleerModerne-stofble-fra-WeeCare-i-printet-Gingko-Sand

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Gingko – Sand

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleerWeeCare Easy Blecover Gingko Petrol

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Gingko – Petrol

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleer

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Gingko – Mustard

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleer

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Gingko – Forest

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleer

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Branches – Rose

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleer

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Branches – Bright

  DKK 169,00
 • WeeCare Easy - Moderne stofbleer

  WeeCare Easy Cover 3.0 – Branches – Bordeaux

  DKK 169,00
 • Uldblebukser der hænger på en tørresnor i naturen.Uld blebuks naturfarvet fra WeeCare

  Uld blebukser til nyfødt

  DKK 249,00
 • Onesize-Indlaeg-moderne-stofbleer-WeeCareIndlaeg til moderne stofbleer-Onesize-Insert-WeeCare

  Onesize indlæg

  DKK 89,00
 • Grå stofrondeller som kan vaskes og bruges igen. Genanvendelige.

  Økologiske stofrondeller 8 stk.

  DKK 89,00
 • Uld ammeindlæg økologiske

  Økologiske ammeindlæg i uld

  DKK 99,00
 • Mini Wetbag

  DKK 49,00

Instagram

© Copyright - WeeCare IVS - Sverkilstrupvejen 19, 3390 Hundested - Denmark - VAT No.: DK 39830469 - info@weecare.dk