• vaskbare-bleer-moderne-stofbleer-paa-barn-weecare

Myter om stofbleer

– du vil møde mange fordomme

Du vil formentlig møde fordomme når I starter med at bruge moderne stofbleer. “Stofbleer lugter”, “stofbleer kan ikke holde ordentligt tæt”, “bleerne bliver ikke ordentligt rene”, “du skal koge bleerne det koster også i miljø-regnskabet”, “vaskemaskinen bliver fyldt med lort”, “det er alt for besværligt”, “stofbleer er alt for varme om sommeren”, “barnet kan ikke bevæge sig ordentligt med en stofble på” osv.

I afsnittene herunder vil vi gerne feje disse myter af vejen og forklare, hvordan det egentlig foregår med stofbleer i dag. Det er nemt nok at sige en masse dårligt om stofbleer, hvis man ikke har prøvet de moderne af slagsen. Vores bedste råd til dig som overvejer at prøve stofbleer til dit barn er: Lad være med at tage imod råd og lytte på fordomme fra folk som IKKE har prøvet moderne stofbleer som de er i dag!

Gør dig selv en tjeneste selv at prøve dem af, spørge nogen til råds som har reelle erfaringer med det eller læs resten af dette afsnit.

Se mere om fordele ved stofbleer.

Stofbleer lugter”

Nej! – Tis lugter! Så en stofble der er tisset i vil lugte af tis, men det er ikke slemt.

Engangsbleer lugter også, de lugter af kemi – skidt kemi! Kemi som dit barn og folk omkring bleen indånder og får astma af!

Stofbleer lugter ikke mere end engangsbleer, tværtimod!

“Stofbleer holder ikke ordentligt tæt”

Moderne stofbleer har et indbygget vandtæt plastiklag, som gør dem mere holdbare end tidligere. Jo bedre de sidder på babyen og jo bedre indlæggene suger væde til sig, jo bedre holder bleen. WeeCare stofbleer holder ca. 2-4 timer afhængig hvor meget dit barn tisser (hvilket varierer meget).

Skal bleen holde hele natten, kan du læse mere om stofbleer om natten.

“Du skal koge bleerne det koster også i miljø-regnskabet”

Energi er blevet langt mere bæredygtigt end tidligere og denne udvikling forventes at fortsættes. Din miljøbelastning vil derfor være langt mindre ved at vaske, frem for at bleerne både skal produceres, transporteres og afskaffes igen.

Du behøver blot at vaske bleerne på 60 grader. Et skylleprogram forinden er værd at foretrække, hvis du ikke fjerner alt afføring og skyller indlæggene igennem inden.

“Barnet kan ikke bevæge sig ordentligt med en stofble på”

WeeCare bleerne er designet så barnet oplever bedst mulig komfort, samtidig med optimal sugeevne. Det er rigtigt, at moderne stofbleer (der skal kunne holde to timer eller mere) fylder mere på din babys numse. De motoriske udfoldelser er dog ikke en begrænsning.

“Vaskemaskinen bliver fyldt med lort”

Vaskemaskinen bliver ikke fyldt med lort! Hvis du følger vores vaskeguide kan du være helt sikker på, at alt bliver rent – ellers er det måske på tide med en ny vaskemaskine eller vaskerutine.

Se vores vaskeguide her.

“Stofbleer er alt for varme om sommeren”

Stofbleer er faktisk den mest optimale løsning, sommer og vinter. Årsagen er, at engangsbleer er fyldt med plastik, som gør at huden har svært ved at ånde. Undersøgelser viser at temperaturen let at stige 5 grader i en engangsble vs. en stofble (dog uden det vandtætte plastik lag).

“Det er alt for besværligt”

Det er lidt mere besværligt og du skal tage ja-hatten på, specielt i tilvænningsperioden (ca. 14 dage). Du opdager hurtigt, at du slipper for en masse affald og du ikke behøver bruge tid på at køber bleer. Til gengæld skal du vaske en vask mere hver 2. – 3. dag.

Når du først er inde i rutinen er det slet ikke slemt. Langt størstedelen bliver rigtig glade for stofbleer og vender ikke retur engangsbleer.

Gamle dage

Gammeldags stofbleer er langt fra de moderne stofbleer. Moderne stofbleer er en hel anden oplevelse, de er opgraderet og kan rent faktisk hold tæt på både afføring og tis hele natten.

Moderne stofbleer fra WeeCare

Undgå skidt kemi og skån miljøet!

– Gå til shoppen

 • Wetbag-til-tur-moderne-stofbleer-vaskepose-WeeCareWetbag en vandtæt pose til opbevaring af stofbleer, stofklude eller stofbind.

  Wetbag (til tur)

  kr. 69,00
 • WeeCare Lanolinsalve med grøn etiket og metallåg står med åbent låg på sten i naturen.WeeCare Lanolinsalve 50 ml i glaskrukke, med metallåg og grøn etiket. 100 % naturlig.

  WeeCare Lanolinsalve 50 mL

  kr. 139,00
 • Ammeindlaeg fra WeeCare hænger på en tørresnor i naturen

  Vandtætte Ammeindlæg, 3 par

  kr. 199,00
 • Uldblebukser der hænger på en tørresnor i naturen.Uld blebuks naturfarvet fra WeeCare

  Uld blebukser til nyfødt

  kr. 249,00
 • Onesize-Indlaeg-moderne-stofbleer-WeeCareIndlaeg til moderne stofbleer-Onesize-Insert-WeeCare

  Onesize indlæg

  kr. 89,00
 • Grå stofrondeller som kan vaskes og bruges igen. Genanvendelige.

  Økologiske stofrondeller 8 stk.

  kr. 89,00
 • Økologiske stofklude – 10 stk.

  kr. 50,00 Tilbud

Instagram

© Copyright - WeeCare ApS - Sverkilstrupvejen 19, 3390 Hundested - Denmark - VAT No.: DK 39830469 - info@weecare.dk