Alt om afføring i stofbleer

Alt om afføring i stofbleer

Hvordan man håndterer en stofble med afføring i, er et spørgsmål som de fleste gerne vil have helt styr på, inden de giver sig i kast med at bruge stofbleer til deres barn. Læs alt om afføring i stofbleer og bliv klædt godt på – det behøver slet ikke at være så slemt!

Der er tre forskellige afføringsstadier, og tre forskellige måder at håndtere en stofble med afføring:

1. Mælkeafføring (Når baby udelukkende indtager mælk)
2. Overgangsafføring (Når baby er i overgangen fra flydende til fast føde)
3. Fast afføring (Når baby indtager fast føde)
Nedenfor kan du læse om, hvordan du håndterer stofbleen i de forskellige stadier.

1. Mælkeafføring (0-6 mdr.)

Når du har et barn, der endnu ikke indtager fast føde, er det rigtig nemt! Du behøver ikke at fjerne afføring fra bleen, inden den lægges til vask, da denne er vandopløselig.

Den beskidte stofble kommes blot direkte i en pail liner, hvor den opbevares, indtil den skal vaskes, når posen er fyldt. Pail lineren gør det nemt at transportere de beskidte bleer til vaskemaskinen, hvor pose med indhold lægges ind. Kør et skylleprogram, som opløser afføringen og skyller den ud, og kør en almindelig vask på 60°c.

2. Overgangsafføring (6 mdr.-?)

Overgangsafføring er den mest besværlige fase, da afføringen skal fjernes fra bleen inden den lægges til vask. Overgangsafføringen er nemlig ikke vandopløselig. Det er i denne fase at mange er glade for at bruge blepapir eller fleece liners (se længere nede).

Afføring kan fjernes på flere måder. Du kan holde bleen/indlægget med afføring nede i toilettet trække ud eller skylle med bruseren såfremt den er tilgængelig. Du kan også fjerne det værste afføringen med toiletpapir. Herefter vaskes bleen på almindeligvis med en forvask/skylleprogram og derefter almindelig vask på 60°c. Se også vores vaskevejledning.

3. Fast afføring

Når dit barn begynder at indtage fast føde, ændrer afføringens konsistens sig og du vil ofte kunne tippe afføringen ned i toilettet ellers benytte samme rutine som i overgangsfasen.

Blepapir eller fleece liner?

Håndteringen af afføring I en stofble kan gøres noget nemmere, hvis man bruger blepapir eller fleece liners. Begge dele har den fordel, at de opfanger afføringen, så denne er lettere at afskaffe. Et blepapir smides ud i skraldespanden sammen med afføringen, hvor fleecelineren vaskes og bruges igen og igen.

Fleece liners

En Fleece liner lægges øverst i bleen, opfanger afføringen og giver tørhedsfølelse mod huden.
Fleece lineren er nem at tage ud og holde ned i toilettet imens du trækker ud i toilettet eller skyller med bruseren. Afføring kommer lettere af fleece lineren, da den er lavet af et materiale (polyesterfleece), som ikke absorberer. Indlægget vaskes derefter sammen med stofbleerne og bruges igen.

Blepapir

Blepapir (fx bionedbrydeligt ris- eller bambuspapir) lægges også øverst i bleen. Ved afføring smides dette ud i skraldespanden (ikke i toilettet). Er der ikke afføring i, kan papirindlægget vaskes ca. fem gange og genanvendes.

Vi anbefaler, at du skifter dit barn færdigt, før du begynder at håndtere bleen med afføring – den kan vente, til dit barn ligger et sikkert sted.

© Copyright - WeeCare IVS - Chr. Hauchs Allé 3C - 3500 Værløse - Denmark - VAT No.: DK 39830469 - info@weecare.dk

Følg os på Facebook!

 
Få nyheder, tips og tricks og støt en ung iværksætter