• weecare-diapers-on-a-baby-reusable-modern-cloth-diapers

Stofbleindlæg

Et stofbleindlæg er som udgangspunkt den del af en stofble der kan suge væde til sig. Stofbleindlægget lægges ind i et vandtæt cover og tilsammen har du en komplet stofble. Hos WeeCare er onesize indlægget det stofbleindlæg der hører til WeeCare Easy Coveret.

Der findes mange forskellige typer af stofble indlæg. Ved en AIO (all in one) ble er indlægget syet fast på coveret. Ved todelte bleer som fx lommebleer (ble med lomme hvor indlægget kommes i) og AI2 (all in two) er stofbleindlægget sepereret fra coveret, hvorfor du har mulighed for selv at vælge hvilket indlæg du vil bruge.

Det kan være en fordel at vide lidt om de forskellige materialer som stofble indlæg kan bestå af, og hvad de hver især er gode til. Læs mere om tekstiler af bambus, hamp, bomuld, tekstiler der er vandtætte og tekstiler der giver tørhedsfølelse mod huden i afsnittet om materialer i moderne stofbleer.

Udover det “almindelige” indlæg i en stofble, kan du også  tilføje et ekstra indlæg til en stofble, for at øge sugeevnen. Dette kaldes en booster. Læs mere om at “booste” en ble længere nede på siden her.

Booster (ekstra stofbleindlæg)

En booster er et ekstra stofbleindlæg der bruges til at øge sugeevnen i en stofble. Hvor meget væske en stofble kan absorbere afhænger dels af hvor mange lag stof der er i indlægget, hvor tykke stof lagene er, men også hvilken fiber stoffet er lavet af. Fibre af hamp og bambus er fx kendt for at kunne suge rigtig godt (nogle af de bedste fibre i forhold til absorberingsevne), hvorfor disse fibre ofte anvendes i boosters og andre stofble indlæg.

Har du brug for ekstra sug i bleen, fx hvis I skal på en længere tur, hvis dit barn er begyndt at sove en længere lur end sædvandligt eller hvis dit barn tisser rigtig meget, så kan du med fordel tilføje en booster til stofbleen, og dermed forlænge bleens holdbarhed. Boosteren kan også foldes og lægges frem i bleen hvis du fx har et barn (ofte drenge) der tisser mest fortil.

Prefold (som trefoldet indlæg)

En prefold er et foldbart indlæg, der kan bruges som almindeligt indlæg i en stofble eller som ekstra indlæg til en natble. Den består ofte af mange lag sugende stof. WeeCare Prefold består af 8 lag stof af hamp og bomuld.

Nogle prefolds, som WeeCare prefold, kan også foldes til en nyfødt ble, til de helt små. Denne er ikke vandtæt i sig selv, så et blecover af uld eler PUL/TPU (vandtæt stof) udenpå vil være nødvændig for at holde på væden. Flere af vores kunder bruger et WeeCare Easy cover sammen med en prefold.

Stay dry fleece liner

En stay dry fleece liner er modsat de andre nævnte stofbleindlæg IKKE et sugende indlæg, men er derimod vandafisende. Stay dry fleece lineren er et tyndt stykke fleece stof af ren polyester, som lægges øverst i bleen (mod huden). Fordelen ved polyesterfleece (ikke at forveksle med fleece stof af fx bomuld, bambus eller hamp) er, at væden løber igennem stoffet og ned til de sugende lag i stofbleen, hvorefter overfladen på fleece lineren vil føles tør. Dette giver dit barn tørhedsfølelse mod huden, og kan være godt at bruge hvis dit barn reagerer på at være våd mod huden.

En fleece liner kan også lægges i bleen for at lette håndteringen af afføring. Fleece lineren er lettere at gøre rent end mange andre stofble indlæg, da afføringen lettere kan fjernes fra dette materiale.

Blepapir / engangsindlæg

Et engangsindlæg af papir i stofbleen kan bruges til at opfange afføring og gøre håndteringen af denne lettere. Et engangsindlæg, også kaldet blepapir, er lavet af naturlige og bionedbrydelige materialer som fx bambus eller ris.

Noget blepapir kan vaskes og genbruges, hvis der ikke er kommet afføring på, andet egner sig ikke til det. Skal blepapiret kasseres skal du huske at smide det i skraldespanden og ikke i toilettet, da det kan stoppe kloakken til (ligesom fx køkkenrulle).

Blepapir-lort-i-moderne-stofble-bambuspapir-weecare

Moderne stofbleer fra WeeCare

Undgå skidt kemi og skån miljøet!

– Gå til shoppen

Instagram

© Copyright - WeeCare ApS - Sverkilstrupvejen 19, 3390 Hundested - Denmark - VAT No.: DK 39830469 - info@weecare.dk