• weecare-easy-covers-vandtaet-blecover

Hvordan bruger man moderne stofbleer?

Det er faktisk ikke så indviklet og besværligt at bruge moderne stofbleer, som man typisk tror. Du kan forvente at vaske to-tre gange om ugen, men til gengæld skal du ikke ud med bunker af skrald og købe bleer ugentligt. Samtidig er det en skøn følelse at give en stofble på sit barn — du føler, at du hjælper kloden og du pakker ikke din baby ind i engangsplast og skidt kemi.

Miniguide:

1) Læg bleen på barnet ligesom en engangsble. Sørg for at få et godt ‘fit’.

2) Den brugte tisseble kommes i en vandtæt wetbag eller pail liner (stor wetbag til at sætte i blespanden).

3) Afføring fra den brugte ble fjernes og bleen kommes derefter i din wetbag/pail liner. Afføring kan fjernes på flere måder – se vores guide til håndtering af afføring.

4) Til sidst vasker du én vask med alle de brugte bleer og bruger dem så på ny når de igen er rene og tørre.

5) Sådan!

Moderne stofbleer kan bruges på deltid, fuldtid eller som det nu passer ind i Jeres hverdag. Man kan evt. starte med kun at bruge stofbleer hjemme og så stille og roligt udvide. Mange vælger at være deltidsbrugere af stofbleer, og supplerer da med engangsbleer når det giver mening. Andre vælger at gå all in fra start og aldrig bruge engangsbleer. Det står en frit for hvordan man vil gøre det – alt i klimaregnskabet tæller og dit barn vil være i mindre kontakt med skidt kemi. Læs mere om fordelene ved moderne stofbleer.

For mange tager det lidt tid at vænne sig til stofbleerne, lære at sætte dem ordentligt og i det hele taget vænne sig til nye rutiner mht. bleskift og vask af bleerne. Giv gerne dig selv en god rum tid til at lære stofbleerne og rutinerne at kende. Det er meget normalt at have lidt opstartsproblemer, men det skal nok blive godt 🙂 Før eller siden kommer du til at elske stofbleerne! 🙂

Tænker du på hvad du skal købe til at starte med, så tag et kig på vores forskellige pakkeløsninger og bliv inspireret.

“Efter 2 dages brug af WeeCare bleer, er min datters numse gået fra voldsom rød med blærer til næsten normal! Tak!”

Marie Klitgaard

WeeCare Easy-systemet

WeeCare Easy er det mest solgte produkt hos WeeCare. Et WeeCare Easy Cover passer med et onesize indlæg.

Sådan bruger man moderne stofbleer

– forklaret af Linea fra WeeCare

Lidt flere detaljer om brug

Vil du bruge stofbleer på fuld tid (ingen engangsbleer), skal du sørge for at have nok bleer til 2-3 dage. Det er ca. 12 WeeCare Easy Covers og tilhørende 24 indlæg. På den måde kan du nøjes med at vaske bleer hver 2. til 3. dag, og du har dermed bleer nok til at fylde en hel maskine op.

Bleen sættes på som en engangsble, den lukkes blot med knapper. Det er nødvendigt at sørge for, at elastikkanten ved lårene sidder helt inde i lysken og slutter tæt omkring låret. Se i øvrigt afsnittet om hvordan du sætter en stofble rigtigt. Den brugte ble smides til vask som den er — du behøver ikke skylle den først. Eventuel afføring i bleen tømmes i toilettet med fx toiletpapir (med mindre dit barn blot indtæger mælk, så behøver du nemlig ikke at fjerne noget fra bleen, da afføringen på dette stadie er vandopløsende). Læs flere tips til at håndtere afføring i stofbleer.

Mange vælger at lægge et ris- eller bambuspapirsindlæg øverst i bleen, når den gives på. Hvis der er afføring smides det blot i skraldespanden (ikke i toilettet, det opløses ikke så nemt), men hvis du ikke smider det ud, kan det genanvendes op til fire gange, alt efter hvilken type du bruger. Her skal du selv vurdere om det er kan holde til flere vaske (genbruges), eller om det skal smides ud. Papirsindlægget sørger altså for, at der ikke kommer (ret meget) afføring direkte på stofbleen, såfremt man helst vil undgå dette. Det skal siges, at der intet sker ved, at der kommer afføring på stofbleen — den kan sagtens tåle det 🙂 Læs mere om vask og håndtering.

Opbevaring af de brugte stofbleer

De brugte bleer opbevares i en pail liner (stor wetbag til blespand) i en blespand med tilsluttende låg, og når der er bleer nok til en hel vask, smides bleerne — sammen med pail lineren — blot i vaskemaskinen som de er og vaskes ved 60 grader inkl. forvask. Vi anbefaler i øvrigt, at du læser vores  vaskevejledning og afsnit om afføring i moderne stofbleer.

Tilbehør som gør det lettere at bruge stofbleer

Undgå skidt kemi og skån miljøet!

– Gå til shoppen

Instagram

© Copyright - WeeCare ApS - Sverkilstrupvejen 19, 3390 Hundested - Denmark - VAT No.: DK 39830469 - info@weecare.dk