• moderne-stofbleer-perfect-fit-weecare

Klude, wetbags og andet tilbehør

Når man bruger moderne stofbleer til sit barn, er der noget tilbehør der kan være godt at anskaffe sig, for at gøre det hele lidt nemmere for sig selv og mere behageligt for baby. Nedenfor kan du læse om hvorfor det er godt at have klude, wetbags og andet tilbehør når du bruger moderne stofbleer til dit barn. Stay dry indlægget, er fx godt at bruge hvis du ikke vil have at dit barn skal være våd mod huden, og blepapir kan hjælpe dig med at håndtere afføring nemt. Læs med nedenfor.

Genanvendelige vaskeklude – hvorfor?

Genanvendelige vaskeklude er bestemt at foretrække når du bruger moderne stofbleer til dit barn. Bruger du stofklude sammen med stofbleer, skal det hele nemlig i samme spand – blespandenn (med en pail liner i). På den måde slipper du for at sortere beskidte klude og bleer fra hinanden, og du undgår helt at have en skraldespand stående.

En anden fordel er, at du og dit barn undgår kontakt med engangsklude og vådservietter, der kan indeholder skidt kemi, som efterlades på huden. Undersøgelser viser at børn kan udvikle allergi ved brug af vådservietter. Videnscenter for astma og allergi skriver følgende:

Vådservietter er vist i mange undersøgelser at udgøre en speciel risiko for udvikling af MI allergi. MI allergi ses således også hos mindre børn og viser sig ved eksem i bleområdet, hvor der har været brugt vådservietter. Hvis barnet senere opholder sig i nymalede rum, kan der komme mere udbredte udslæt i ansigt og på arme og ben. Dette kan ligne almindeligt børneeksem også kaldet atopisk eksem og det kan vare lang tid før den korrekte diagnose stilles.

Kilde: Videnscenter for allergi

Læs i øvrigt denne artikel fra Astma-Allergi Danmark, som beskriver hvordan nymalede rum kan give allergi og eksem, fordi maling indeholder MI. – Det samme stof som også findes i vådservietter. Toksikolog Ewa Daniél, der er fagligt ansvarlig for Astma-Allergi Danmarks deklarationsordning Den Blå Krans udtaler sig i artiklen:

Udover maling er vådservietter også en af de helt store allergiskurke, når det kommer til at få allergi over for MI. De små  hvide servietter, der næsten findes på ethvert puslebord, er oftest konserveret med MI netop for at undgå, at der skal komme
bakterievækst i de våde renseklude. – Man er nødt til at bruge konservering i vådservietter, da de indeholder en del vand…”

Der er altså flere gode grunde til at vælge at bruge vaskbare stofklude til både dig og dit barn. Husk blot at vaske dem i parfumefrit vaskemiddel. Se WeeCares udvalg af vaskeklude i stof.

Engangsliners / blepapir

Vil du gerne have et indlæg i bleen så håndteringen med afføring gøres lettere, kan du med fordel lægge en  engangsliner/blepapir (lavet af fx ris eller bambus), som er bionedbrydeligt.

Når blepapiret skal kasseres, så husk at smide det i skraldespanden og ikke i toilettet, da det kan stoppe kloakken til (ligesom køkkenrulle).

Stay dry fleece liner

En fleece liner er et tyndt stykke fleece stof, som lægges øverst i bleen (mod huden). Fordelen ved fleece er at væden løber igennem stoffet og stadig føles tør, hvilket giver din baby mere komfort.

Hvis du gerne helt vil undgå affald, men gerne vil lette håndteringen af afførring, så kan en fleece liner også bruges til dette. Fleece stoffet er lettere at gøre rent, da afføringen nemmere kan fjernes fra dette materiale. Køb fleece liners her.

Stor wetbag (til blespanden)

Denne vandtætte vaskepose (pail liner) er uundværlig. Det er i denne du opbevarer alle brugte bleer og klude inden de skal vaskes.

Wetbagen vaskes sammen med bleerne. En god idé er at trykke bunden af posen ind, så de fleste bleer kommer ud, men det er ikke nødvendigt, da de under vask selv finder ud.

Den store wetbag, som også kaldes en pail liner, har elastik rundt i kanten øverst så den sidder godt i en blespand. Store wetbags til at opbevare brugte bleer kan også fås med en hank, så den kan hænges på en knage på toilettet – hvis man fx ikke har plads til en blespand.

Lille wetbag (til tur)

Er du på tur og skal skifte ble er en lille wetbag guld værd! Det er en lille vandtæt og lugtfri pose, hvor du kan opbevare de beskidte bleer indtil du kommer hjem.

Hvis dit barn skal passes, kan du også nemt give en lille wetbag med sammen med et par rene bleer. Skal det være nemt for “passeren” kan du evt. sige at de blot skal håndtere stofbleen som om det var en engangsble, og så blot komme de beskidte bleer i den lille wetbag istedetfor i skraldespanden (så kan du fjerne evt. afførring senere). Dette går også nemt i vuggestue/dagpleje, hvis først de forstår at det for dem faktisk ikke er meget anderledes end med engangsbleer. 🙂

WeeCare Lanolinsalve

WeeCare Lanolinsalve er en 100 % naturlig salve som virker effektivt helende på ødelagt hud som fx rød numse hos baby! Den er et must have på puslebordet!

Er det blevet så slemt at der er gået hul på huden, virker den også super effektivt, og pga. salvens antibakterielle og antiinflammatoriske funktion hæmmer den også betændelsestilstande i huden. Så på med salven og husk maser af luft til huden også!

Hvis dit barn ofte har rød numse, kan du med fordel bruge salven forebyggende! Den lægger nemlig en naturlig beskyttende hinde på huden, så tis fra bleen ikke kommer i direkte kontakt med huden.

Tis i bleen er nemlig ofte årsag til rød numse, da tissen omdannes til ammoniak, som kan irritere huden og forårsage rød numse.

Har dit barn tendens til at få rød numse, så smør gerne WeeCare Lanolinsalve på ved hvert bleskift, og husk endelig et godt dækkende lag til natten.

Får dit barn rød numse efter en hel nat med ble på, kan det være en fordel at bruge fleece liners sammen med WeeCare Lanolinsalve.

Weecare Lanolinsalve er uden parfume, parabener, æteriske olier, konserveringsmidler og hormonforstyrrende stoffer. Salven består kun af 4 ingredienser.

BONUS: WeeCare Lanolinsalve kan bruges til meget andet end babynumsen! Se mere her.

Moderne stofbleer fra WeeCare

Undgå skidt kemi og skån miljøet!

– Gå til shoppen

 • Wetbag-til-tur-moderne-stofbleer-vaskepose-WeeCareWetbag en vandtæt pose til opbevaring af stofbleer, stofklude eller stofbind.

  Wetbag (til tur)

  kr. 69,00
 • WeeCare Lanolinsalve med grøn etiket og metallåg står med åbent låg på sten i naturen.WeeCare Lanolinsalve 50 ml i glaskrukke, med metallåg og grøn etiket. 100 % naturlig.

  WeeCare Lanolinsalve 50 mL

  kr. 139,00
 • Ammeindlaeg fra WeeCare hænger på en tørresnor i naturen

  Vandtætte Ammeindlæg, 3 par

  kr. 199,00
 • Uldblebukser der hænger på en tørresnor i naturen.Uld blebuks naturfarvet fra WeeCare

  Uld blebukser til nyfødt

  kr. 249,00
 • Onesize-Indlaeg-moderne-stofbleer-WeeCareIndlaeg til moderne stofbleer-Onesize-Insert-WeeCare

  Onesize indlæg

  kr. 89,00
 • Grå stofrondeller som kan vaskes og bruges igen. Genanvendelige.

  Økologiske stofrondeller 8 stk.

  kr. 89,00
 • Økologiske stofklude – 10 stk.

  kr. 50,00 Tilbud

Instagram

© Copyright - WeeCare ApS - Sverkilstrupvejen 19, 3390 Hundested - Denmark - VAT No.: DK 39830469 - info@weecare.dk