• miljoevenlig-ble-moderne-stofbleer-weecare

Vask af moderne stofbleer

Der er NEMT at vaske stofbleer i dag. Det er faktisk bare at tage din fyldte wetbag/pail liner med beskidte bleer, komme den ind i maskinen og trykke på knappen. Så kan du smække benene op og nyde en god kop the, og når maskinen er færdig med at vaske dine bleer, skal du lige bruge 10-15 minutter på at hænge dem til tørre, hvis du altså ikke tørretumbler.

Så enkelt kan det siges – og så enkelt er det faktisk. Det som du måske, til at starte med, kan blive frustreret eller forvirret over er hvordan du vasker dem, hvad du gør med afføring og hvorledes du rent praktisk i det hele taget håndterer vaskeprocessen. Det skal selvfølgelig lige læres, og du skal vænne dig til arbejdsgangen, men det går hurtigt — bare rolig. Og når det hele er på plads, og du har fået en god rutine, så kører det bare. Derudover slipper du også for det arbejde det er at slæbe engangsbleer med hjem fra supermarkedet, blot for at bære dem ud til skraldespanden igen når de er brugt.

Her kommer et overblik over vores anbefalinger vedrørende vask af WeeCare bleer og tilbehør.

Vaskevejledning og rutine

Vær opmærksom på, at der kan være ting du skal ændre på, hvis vaskerutinen ikke viser sig at fungere for jer.
Fx er der forskel på hvilken vaskemaskine man har, hvor hårdt/blødt vandet er i de forskellige områder i Danmark, hvor meget man fylder maskinen op, hvor beskidte bleerne er, om der KUN vaskes bleer, eller om vaskemaskinen er halvt fyldt med bleer og halvt fyldt med fx håndklæder eller andet. Det vil dermed være forskelligt hvor meget vaskepulver og kalk-tabs du skal bruge ved vask. Vi anbefaler, at man starter med nedenstående vaskerutine, og så kan man justere såfremt det viser sig at der er behov for det:

1) Den brugte tisseble kommes i en wetbag eller pail liner.

2) Evt. afføring vippes i toilettet inden bleen smides til vask.

3) Bleerne vaskes i vaskemaskinen ved 60° med forvask.

4) Bleer og indlæg tørres.

5) Sådan!

Du har brugt 40-60 minutter om ugen på vask af bleer. Dvs. på at lægge bleerne ind i maskinen og tænde, og på at hænge bleerne til tørre. Til gengæld slipper du, som sagt, for at slæbe engangsbleer med hjem fra supermarkedet for blot at bære dem ud af huset igen, når de er brugt. Og ikke mindst sparer du klimaet for enorme mængder af affald!

Kommentarer til vaskevejledningen:

1) Den brugte tisseble kommes i en wetbag eller pail liner.
Du behøver ikke at skylle bleen op inden den lægges til vask. En pail liner er en stor wetbag, der kan sidde i en blespand med tætsluttende låg.

2) Evt. afføring vippes i toilettet inden bleen smides til vask.
Det værste fjernes (tørres evt. af med toiletpapir) og bleen kommes i spanden med tissebleerne. Bruger man blepapir øverst i bleen, er det nemt at smide dette ud sammen med afføringen.

HUSK: ved såkaldt ”mælkeafføring” (babyer der endnu ikke indtager fast føde), behøver du ikke at fjerne afføring inden vask, da denne er vandopløselig – så bare smid det hele i maskinen og kør et skylleprogram eller en forvask inden du vasker på 60°C!

3) Bleerne vaskes i vaskemaskinen ved 60°C med forvask.
Kom hele din wetbag/pail liner med beskidt indhold i vaskemaskinen. Husk at åbne lynlåsen på wetbagen. Bleerne finder selv ud af poserne når maskinen kører rundt, og du behøver på den måde ikke at røre ved de beskidte bleer.

Brug almindeligt vaskemiddel med enzymer, germe miljø- og allergimærket, for at passe på dit barn og miljøet.

I områder med hårdt vand er det nødvendigt at bruge afkalkning i form af kalk-væk tabletter eller klar husholdningseddike. Dossér vaskemiddel efter anvisningerne på pakken for “meget beskidt” og “blødt vand”. Lugt til de rene bleer når de kommer ud af vaskemaskinen. Hvis de lugter dårligt, kan det være tegn på, at du skal have justeret din vaskerutine. Vær i øvrigt opmærksom på, at der kan være stor forskel på vaskemaskiner, vandets hårdhed og vaskemidler. Derfor er det naturligt at skulle justere mængderne af vaskemiddel og afkalkning, så det passer til lige netop dit behov. Vask midst hver 2.-3. dag for at passe godt på bleerne og undå ammoniak ophobninger i bleerne.

4) Bleer og indlæg tørres.
Alle textilprodukter fra WeeCare har bedst af at hængetørre.

Se i øvrigt vores liste over ting du IKKE må gøre med WeeCare bleerne.

Justeringer

Efter at have prøvet ovenstående vaskevejledning, kan man evt. justere sin vaskerutine, så den kommer til at passe til lige netop din måde at vaske tøj på, din maskine og vandets hårdhedsgrad.

Og hvordan ved du så om du skal ændre på din vaskerutine?

1) Brug din lugtesans. Hvis bleerne lugter grimt efter de er vasket, skal du dossere lidt mere vaskepulver eller lidt mere kalkfjerner. Inden du ændrer noget, så undersøg om du har dosseret korrekt i forhold til vandets hårdhedsgrad. Se vandets hårdhedsgrad i dit område her.

2) Hvis vandet i maskinen skummer meget under vask, er der højst sandsynligt brugt for meget vaskemiddel og/eller kalkfjerner. Prøv dig frem med lidt mindre vaskemiddel og/eller kalkfjerner.

Hvis bleerne lugter rene efter vask, og vandet ikke har skummet meget under vask, er din vaskerutine helt perfekt!

Det bedste du kan gøre er altså at bruge din næse og være opmærksom på om bleerne dufter rene og friske, når de er helt nyvaskede og stadig våde.

Det er også muligt, at det i lige netop i dit tilfælde kan være nok at bruge mindre vaskepulver i forhold til anvisningerne på pakken. Her må du prøve dig frem. Start med fuld dosis og skalér lidt ned for hver gang du vasker. Lugt til de nyvaskede bleer lige når de er færdigvaskede og vurdér lugten. På den måde kan du komme frem til den helt rette mængde vaskemiddel og kalkfjerner til lige netop din maskine og dit behov. Men start med anbefalingerne ovenfor.

Når først du har fundet frem til den vaskerutine, som passer til dit behov, så skal du ikke tænke mere over det.

God fornøjelse!

Tip:

Easy bleerne kan med fordel hænges til tørre, imens de stadig er knappet sammen — så slipper du for at knappe dem sammen igen 🙂

Moderne-stofbleer-toerring-sol-haengetoerres

Hvor ofte skal man vaske?

Man bruger ca. 8 bleer i døgnet, og hvor ofte du behøver at vaske vil komme an på, hvor mange bleer du har. Har du fx en fuldtidspakke som indeholder 24 bleskift, vil du kunne nøjes med at vaske hver anden til tredje dag. Vi anbefaler ikke, at man lader de beskidte bleer ligge i længere tid end 4 dage, før de vaskes.

Skån dit barn for skidt kemi!

– Gå til shoppen

  • Wetbag-til-tur-moderne-stofbleer-vaskepose-WeeCareWetbag en vandtæt pose til opbevaring af stofbleer, stofklude eller stofbind.

    Wetbag (til tur)

    kr. 69,00
  • WeeCare Lanolinsalve med grøn etiket og metallåg står med åbent låg på sten i naturen.WeeCare Lanolinsalve 50 ml i glaskrukke, med metallåg og grøn etiket. 100 % naturlig.

    WeeCare Lanolinsalve 50 mL

    kr. 139,00
  • Ammeindlaeg fra WeeCare hænger på en tørresnor i naturen

    Vandtætte Ammeindlæg, 3 par

    kr. 199,00
  • Uldblebukser der hænger på en tørresnor i naturen.Uld blebuks naturfarvet fra WeeCare

    Uld blebukser til nyfødt

    kr. 249,00
  • Onesize-Indlaeg-moderne-stofbleer-WeeCareIndlaeg til moderne stofbleer-Onesize-Insert-WeeCare

    Onesize indlæg

    kr. 89,00

Instagram

© Copyright - WeeCare ApS - Sverkilstrupvejen 19, 3390 Hundested - Denmark - VAT No.: DK 39830469 - info@weecare.dk